Portret van: Frank Schouten

Portret van: Frank Schouten

Maak kennis met ons team: vandaag een portret van Frank Schouten


De in Loenen aan de Vecht wonende Frank Schouten is als senior fiscalist verbonden aan Kuipers & Claassen. Het grootste deel van zijn werkzame leven was hij zelfstandig ondernemer.

Op de middelbare school leek de advocatuur hem wel wat. Dat is het uiteindelijk toch niet geworden. Frank begint zijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht, met in het laatste jaar de bedrijfs- en sociaaleconomische afstudeerrichting. Als hij twijfelt tussen organisatie of fiscaal advies ontmoet hij iemand die hem in contact brengt met Deloitte & Touche waar hij zijn loopbaan ook begint. In die periode krijgt hij de gelegenheid zich te specialiseren in fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Eind jaren 90 start hij samen met een compagnon Wisker & Schouten Belastingadviseurs, welke naam later is gewijzigd in Total in Support, met uiteindelijk twee kantoren, één in Heemskerk en één in Amsterdam. Samen richtten zij zich op het adviseren van met name Nederlandse bedrijven over onder andere belastingvraagstukken, fusies en overnames, het oprichten van vennootschappen, vermogens- en financiële planning. In de loop van de tijd zijn deze werkzaamheden uitgebreid met administratieve dienstverlening.

Vanuit een Lionsclub heeft Frank zich jarenlang maatschappelijk ingezet voor lokale en landelijke goede doelen. Sinds twee jaar is hij lid van een golfclub. Ook daar zet hij zich actief in. Momenteel is hij betrokken bij de organisatie van de ‘business friends’ van de golfclub.

Naast golfen heeft Frank als hobby’s reizen, skiën, en wijn.

Samen met zijn vrouw heeft Frank twee opgroeiende dochters met wie hij geregeld de voetbalwedstrijden van ‘zijn’ club Ajax live in het stadion beleeft. Terwijl de jongste dochter inmiddels in haar derde studiejaar zit, is de oudste dochter net afgestudeerd als psycholoog.

Na een oriëntatieperiode en een aantal goede gesprekken met Kuipers & Claassen is gezamenlijk besloten een overnametraject in te gaan dat eind 2022 gestalte krijgt in een overdracht van zijn onderneming. Omdat hij voorlopig nog geen plannen heeft om te stoppen met werken, gaat hij de komende jaren zorgen voor een soepele overdracht van zijn klanten naar Kuipers & Claassen, een vergelijkbaar kantoor met eenzelfde cultuur en soort dienstverlening. Zo kan Frank zijn klanten ook kennis laten maken met de aanvullende diensten die geboden worden, zoals arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en hypotheken. Daarnaast blijft hij ook de gebruikelijke diensten verlenen die hij voor zijn klanten gewend was te doen.

In zijn werk sluiten de kernwaarden professioneel en persoonlijk het meest aan bij Frank. Door de vertrouwelijke omgang met klanten ontwikkelde hij zich tot brede adviseur en sparringpartner.

Binnen de voor hem nieuwe werkomgeving kan hij ook een mentorrol vervullen en op die manier zijn kennis en ervaring delen. Het onderling respect binnen Kuipers & Claassen geeft hem vertrouwen om zijn nieuwe rol op een prettige manier vorm te kunnen geven. Frank laat zich ook graag door jongere collega’s helpen met zaken waar hij minder kaas van gegeten heeft, zoals IT. Elkaar helpen binnen het gemêleerde gezelschap op de werkvloer. Een mooie mix van jonge mensen en senioriteit.

 

 

Quote

We hebben een mooie mix van mensen.