Portret van: Chris Bakker

Portret van: Chris Bakker

Maak kennis met ons team: vandaag een portret van Chris Bakker


Hij mag met recht de junior op de werkvloer genoemd worden. De 20-jarige Chris Bakker is niet alleen student, maar ook al enige tijd in dienst bij Kuipers & Claassen.

In zijn jonge jaren heeft Chris nog kort overwogen om zich bij het leger aan te melden. De avontuurlijke en fysieke elementen daarin spraken hem aan, het aanleren van discipline en het zelf dingen regelen. Maar er waren ook genoeg overwegingen om dat niet te doen. Zodra zijn interesse in ondernemen zich ontwikkelt, is de keuze voor een gerichte studie als snel gemaakt.

Inmiddels zit Chris in het vierde jaar van de brede bedrijfskundige opleiding Business Studies aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Een locatie die goed bereikbaar is vanuit zijn woonplaats Huizen waarbij hij regelmatig samen reist met een oude klasgenoot van het Erfgooiers College waar Chris zijn havo diploma behaalt. Naast het openbaar vervoer wordt de afstand vanaf het ouderlijke huis ook regelmatig in zijn mooie Golf GTI afgelegd. Maakt hij in de eerste twee jaar van zijn opleiding kennis met strategisch personeelsmanagement, logistiek, ondernemen en banking & finance, vanaf het derde jaar richt hij zijn aandacht op ondernemen. Het zelfstandig ondernemerschap trekt hem aan door ‘de vrijheid die je dan hebt om keuzes te maken en richting te bepalen’, zo stelt hij. Chris is zich daarbij bewust van de enorme inzet die een startende ondernemer moet maken. Met het behalen van de benodigde studiepunten gaat zijn opleiding al ruim drie jaar voortvarend. Vanaf februari 2024 begint hij aan zijn afstudeeropdracht, waarin hij zich wil richten op het optimaliseren van processen.

Begin 2022 maakt Chris kennis met Laurens Bezemer van Kuipers & Claassen, als onderdeel van een door Inholland opgezet programma waarin bedrijven opdrachten beschikbaar stellen voor studenten om uit te voeren ten bate van hun opleiding. Hij gaat daarna graag in op de vraag om stage te komen lopen bij Kuipers & Claassen. Gestart als stagiair fiscaal medewerker weet hij begin 2023 zijn stage bij het adviesbureau om te zetten in een regulier dienstverband voor één dag in de week. Want ja, er moet vooral gestudeerd worden, zo meent deze gedreven student. Houdt Chris zich tijdens zijn stage bij Kuipers & Claassen nog bezig met activa en het opmaken van beginbalansen, als junior accountant verzorgt hij momenteel de boekhouding van klanten. Op zo’n werkdag zit hij het liefste op kantoor met focus op het werk en het gemak om vragen met collega’s te bespreken.

Het is niet zijn enige werkervaring. Al in het begin van zijn studietijd werkt Chris als pizzabezorger bij New York Pizza. In die tijd is hij ook te vinden in de magazijnen van Kuehne+Nagel Group, één van ‘s werelds toonaangevende logistieke dienstverleners, en later van Royal A-ware, een familiebedrijf met passie voor kaas, waar hij nog steeds te vinden is. Hij vindt het een mooie mix om naast zijn opleiding ervaring op te doen bij diverse werkgevers en branches. Chris houdt van balans in zijn leven. Studie en wat geld verdienen, en op zaterdagavond een biertje met vrienden.

Bij s.v. Huizen, de bijna honderdjarige amateurvoetbalvereniging uit het gelijknamige dorp, voetbalt Chris met wisselend succes in het team O23-1 in de landelijke zaterdagcompetitie. Daarbij horen natuurlijk ook de twee trainingen in de week. Buiten deze sportieve inspanning is hij ook met regelmaat in de sportschool te vinden. Iets wat hij niet graag wil missen. Het geeft hem energie. Naast de krachttraining die Chris daar met gewichten doet, vindt hij het ook leuk daar vrienden te ontmoeten. Mocht hij zich al even af willen sluiten tijdens de krachttraining, dan luistert Chris graag naar wat stevige muziek. Zijn voorliefde voor techno en hardcore deelt hij met collega Jayme Buter. Bij een gaaf muziekfestival als Defqon.1 of Thunderdome kan hij lekker uit de band springen. Hij kijkt er maanden naar uit om er met zijn vrienden naar toe te gaan. Dat heeft hij ook met vakantie. Het mag dan ook best wat kosten. Lekker genieten, en dan weer focus op serieuze zaken.

Chris staat graag voor een ander klaar. Ondanks zijn rationele instelling is hij bewogen bij emoties van vrienden en familie en heeft hij een luisterend oor om in vertrouwen genomen te worden. Graag speelt hij een verbindende rol in gezelschap. Naast deze serieuze kenmerken, typeren anderen hem ook als sfeerbrenger. ‘Ik ben een actief persoon, van niets-doen word ik chagrijnig,’ zo vult hij zelf aan, ‘Mijn agenda staat vol.’

Naast de werkzaamheden waarin Chris wil groeien, trekken zowel de werksfeer als het respectvolle onderlinge contact tussen de collega’s hem aan bij Kuipers & Claassen. Al vanaf zijn stageperiode voelt hij zich welkom. Dit heeft ook bijgedragen in zijn keuze om zijn stageperiode om te zetten naar een parttime dienstverband toen die mogelijkheid hem aangeboden werd. Met een aantal collega’s gaat het contact zelfs verder dan werk gerelateerde zaken.

Zoals met veel dingen in zijn leven is Chris gedreven. Hij heeft graag een doel voor ogen en gaat er dan voor. Ondanks zijn leeftijd draagt dit bij aan de manier waarop hij zijn werk doet. Hij geeft graag zijn mening en waardeert het dat er naar geluisterd wordt binnen het bedrijf.

Of de toekomst van deze junior binnen Kuipers & Claassen ligt, gaat de toekomst uitwijzen. Ondernemend is Chris in ieder geval.

 

Quotes

Ik vind de afwisseling tussen studie en werken een mooie mix.