Portret van: Mark Slokker

Portret van: Mark Slokker

Maak kennis met ons team: vandaag een portret van Mark Slokker


De 51-jarige in het Noord-Hollandse Huizen geboren en getogen Mark Slokker is sinds oktober 2019 bij Kuipers & Claassen werkzaam als Senior Assistent Accountant. Hij is breed inzetbaar en verantwoordelijk voor jaarrekeningen, aangiftes inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw, salarisadministraties, klantgesprekken, adviezen, ondersteuning van het management en het aansturing van junioren.

Waar het idee om piloot te worden in zijn jonge jaren vandaan komt, weet hij niet meer, maar stoer vindt Mark het in die jaren wel. Een eerbaar beroep met een pittige opleiding. Op dat moment heeft hij al meer interesse in daarvoor benodigde bètavakken dan talen. Toch verloopt het allemaal anders.

Na het doorlopen van het vwo op het Christelijk College Stad en Lande, dat in 1994 door een fusie met de mavo van Groen van Prinsterer op ging in het huidige Erfgooiers College, start Mark de studie econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Bij econometrie, de wetenschap van het economisch modelleren, wordt een beroep gedaan op technieken uit de kansrekening, de wiskunde en statistiek. Met een voorkeur voor exacte vakken als wiskunde, economie en natuurkunde lijkt het Mark een goede keuze. In de praktijk blijkt het echter een wel erg theoretische opleiding te zijn. ‘Dat theoretische trok mij niet zo,’ stelt hij, ‘en ook een scriptie schrijven is niet aan mij besteed.’ Hij is praktisch ingesteld. ‘Ik denk dan eerder: Waar kan ik mensen blij mee maken?’

Na het behalen van zijn propedeuse stopt Mark met de opleiding en gaat werken. Hij gaat bij kantoor De Ruijter in Amsterdam Noord aan de slag als salarisadministrateur waar hij zo’n vijf jaar werkzaam is. Toch begint Mark opnieuw aan een hbo studie. Dit keer SPD Bedrijfsadministratie die hij bij de Leidse Onderwijsinstellingen volgt. Tot in de late uren studeren, gaat hem goed af. Enkele jaren later heeft hij zijn Staatspraktijkdiploma Bedrijfsadministratie op zak, het bewijs van gedegen kennis en kunde op financieel gebied. Hiermee legt hij de basis om zijn werkzaamheden goed te kunnen doen. Na zijn dienstverband bij De Ruijter is Mark zo’n 20 jaar werkzaam op het accountantskantoor van zijn broer in Hilversum waar hij ook een breed takenpakket heeft, en bovendien veel kennis en ervaring opdoet. En passant verbreedt Mark zijn fiscale kennis met de opleiding CB-belastingadviseur.

Dat Mark niet alleen een vakman op financieel gebied is, blijkt wel uit de tuinoverkapping die naast zijn huis verrijst. Samen met zijn nog thuiswonende jongste zoon leeft hij zich uit op de solide houten constructie. Foto’s tonen aan dat het er prachtig uit ziet. Hij kent met klussen ook zijn grenzen. Stucwerk is niet aan hem besteed, zo leert hij. Als hij daarbij niet het resultaat behaalt wat hij wil, komt hij zichzelf als boze Mark tegen. Zijn altijd coulante houding is dan even niet in zicht. Als de mensen om hem heen blij zijn en het gezellig is, sluit hij zich daarbij graag aan. Genieten van een mooie dag, de zon, allemaal bij elkaar en de barbecue aan.

Heel resoluut benoemt Mark zijn vriendin als zijn passie. Na hun eerste ontmoeting bij het uitlaten van de hond – nu zo’n tien jaar geleden – vormen zij een samengesteld gezin waar ook de dochter van zijn vriendin deel van uit maakt. Marks oudste twee zonen wonen inmiddels niet meer bij hem. Hun huidige hond, een gemoedelijke Zwitserse witte herder, geeft aanleiding om er samen regelmatig op uit te trekken. Heerlijk de natuur in om te wandelen, met zo nu en dan een lunch onderweg of thuis afsluitend met een goed glas wijn onder de eigen gebouwde tuinoverkapping.

Terwijl sport niet zo zijn ding is, kruipt Mark – een liefhebber van rockachtige pop uit de jaren ’70, ’80 en ’90 – zo nu en dan achter zijn akoestisch drumstel op de zolderverdieping. Even gloort de wens om niet alleen zijn buren te laten genieten van zijn drumsolo’s, maar voldoende tijd te hebben om er professioneel mee aan de slag te gaan. Of we Mark na zijn pensionering ooit samen met een basgitarist en zangeres in de lokale horecagelegenheden in Huizen gaan aantreffen, blijft voor nu ongewis. Toch kan ook de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti hem ontroeren als hij Nessun dorma zingt, de laatste door Giacomo Puccini gecomponeerde aria. Het levert Mark kippenvel op. Zo ook de Matthäus-Passion, een door Johann Sebastian Bach gecomponeerd oratorium.

Door zijn overstap naar Kuipers & Claassen ziet Mark mogelijkheden om met zijn kennis en brede ervaring bij te dragen aan de ontwikkeling die het kantoor wil doormaken. Zijn bereidheid om collega’s te helpen en zijn ervaring te delen, staan centraal bij Mark, met als doel een stabiele onderneming neer te zetten waar kennis breed gedragen wordt. Een teamspeler waar de klant bediend wordt, bijspringen als dat nodig is en zorgen dat het gezamenlijke doel wordt behaald. Met een goede balans tussen hard werken en een informele werksfeer is er ruimte voor collegialiteit en waardering. Een mooie basis om met een groot pakket aan dienstverlening klanten professioneel te bedienen met oog voor een goed persoonlijk contact. Zo doet Mark zijn werk het liefst.

 

Quotes

Ik was de eeuwige student.

Ik ben autodidactisch.

Ik ben wel aanwezig.

Werk is mijn hobby.

Ik maak graag grapjes.

Ik ben een teamspeler.

Ik blijf niet in mijn hokje zitten.

’s Avonds ben ik op mijn best.