Portret van: Donna Blesgraaf

Portret van: Donna Blesgraaf

Maak kennis met ons team: vandaag een portret van Donna Blesgraaf


De 40-jarige positief ingestelde Donna Blesgraaf maakt sinds 2022 een flinke carrièreswitch mee. Na haar indiensttreding bij Kuipers & Claassen als officemanager ontwikkelt zij zich snel binnen het kantoor. En dat is geen vanzelfsprekendheid.

Waarom Donna in haar jonge jaren graag visagiste wil worden, weet ze nu niet meer. Maar concrete plannen heeft ze op dat moment wel. Verwezenlijkt heeft ze die plannen echter nooit. De mavo aan het Wellantcollege Westplas in Aalsmeer verlaat ze vroegtijdig. Niet om de slechte cijfers, maar zorgen thuis en het liever plezier maken met haar vrienden, staan in die fase van het leven hoger op haar prioriteitenlijstje.

Thuiszitten vinden haar ouders geen optie en dus moet ze aan het werk. Zonder diploma gaat ze aan de slag bij de bloemenveiling in Aalsmeer waar haar moeder ook werkt. Omdat ze nog leerplichtig is, moet Donna alsnog de avondschool bezoeken. Hoewel ze het ontzettend naar haar zin heeft op de veiling, slaat na een half jaar de verveling toe. ‘Is dit het dan?’, bedacht ze bij zichzelf.

Het is opnieuw haar moeder die haar aan een andere baan helpt. Ze kan lokaal aan de slag als assistente bij een oudere tandarts. Een strenge baas, maar ze leert er enorm veel. Daarnaast biedt ze later als preventieassistente bij een centrum voor parodontologie en implantologie extra zorg aan klanten. In deze jaren zit Donna niet stil. Naast haar werk volgt ze diverse vakinhoudelijke cursussen en opleidingen. Een breed georiënteerde range, van een cursus retailconcept, maatschappelijke culturele vorming tot een afdruk cursus aan de Cavex Academy.

Na haar overstap naar een orthocenter in Amsterdam waar ze als orthodontieassistente gaat werken, komt haar carrière in de orthodontie pas echt op gang. Met haar opleidingen voor orthodontieassistente, lokale anesthesie in de tandheelkunde en intra-orale röntgenopnamen en panoramaopnamen groeit ze uit tot een allround medewerker, waar ook front- en backofficewerkzaamheden aan haar worden toevertrouwd. Bovendien rond ze in die tijd ook nog haar hbo opleiding Professionele Logopedie succesvol af. Orthodontie en logopedie hebben grote raakvlakken met elkaar, namelijk daar waar de spierwerking van de tong en lippen de stand van de tanden en kiezen beïnvloeden.

Dan staat ze voor de keuze om als zelfstandig logopedist aan de slag te gaan, of toch in loondienst te blijven werken. Ze kiest voor het laatste. De steeds grotere tijdsdruk binnen de orthodontie zorgt dat ze minder aandacht aan klanten kan geven dan ze zou willen. Zeker daar waar het jonge kinderen betreft die het spannend vinden als ze voor het eerst voor een beugel op bezoek zijn bij de orthodontist. Een tijd van bezinning op de toekomst van haar werk gaat van start. Tijdens deze periode van het rustig overdenken van zaken, wordt ze zwanger. Na de geboorte van haar inmiddels derde zoon geniet ze thuis van de kleine. Een heerlijke tijd die ze na de geboorte van de oudste twee kinderen gemist heeft.

Na enkele maanden gaat ze op zoek naar een baan die ook goed te combineren is met de huidige drukte van haar gezin. Ze reageert op een advertentie voor een ondersteunende parttime functie op het kantoor van Jeroen Linnekamp, Linnekamp c.s. Met haar ervaring van front- en backofficewerkzaamheden blijkt ze voldoende in huis te hebben om als officemanager te starten op het gerenommeerde kleinschalige kantoor met meerdere specialismen op het gebied van belastingen, financiële planning en accountancy. Na ruim 20 jaar in de tandheelkunde werkzaam te zijn, maakt ze een carrièreswitch. Ook op haar nieuwe werkplek komt haar spontaniteit en zorgzame karakter goed van pas.

Als Linnekamp c.s. per 1 oktober 2022 samengaat met Kuipers & Claassen verhuist Donna met haar werkplek van Amstelveen naar Amsterdam. Enkele maanden na haar aantreden als officemanager, start ze met de studie Praktijkdiploma Loonadministratie bij kwaliteitsopleider voor financieel professionals Marcus Verbeek Praehep. Naar verwachting doet Donna in september 2023 examen. Inmiddels ondersteunt ze op kantoor bij fiscale aangiftes en maakt een dezer dagen de overstap naar de salarisadministratie. Behalve het werk zelf, trekt het regelmatige contact met klanten haar erg aan.

De twee opgroeiende pubers in huis geven Donna een goed excuus om – onder het mom van ouderlijk toezicht – af en toe lekker scrollend door haar social media accounts te gaan. Haar gezin staat op één in haar leven. Dol op lekker eten, kookt Donna graag voor haar gezin en familie, maar kan ook een goed barbecue feestje waarderen. Afhankelijk van het gezelschap waar ze in verkeert, kijkt Donna even de kat uit de boom. Maar een muurbloempje is ze zeker niet. Je gaat haar zeker op de dansvloer aantreffen.

Haar zorgzaamheid komt ook tot uiting als ze jarenlang vrijwilligerswerk doet. Schoonmaakwerk bij ouderen dat via een organisatie aanbesteed wordt, met ruimte voor sociaal contact om onder het genot van een bak koffie of thee ook een praatje te maken. Deel uitmakend van de ouderraad op school bij de twee oudste zonen steekt ze ook graag de handen uit de mouwen.

Naast haar drukke bestaan zoekt Donna rust in leuke dingen waar ze blij van wordt. Genieten van en met haar gezin. Maar ook lekker eten en motorrijden op haar sportieve Honda CBR. Of lekker door het bos wandelen met haar man in gezelschap van hun chihuahua. Hoewel ze al jaren niet meer op een surfboard heeft gestaan, heeft ze haar oudste twee zonen wel met haar sportiviteit besmet. Beide jongens zijn regelmatig op golven en in de branding te vinden.

Eén van de dingen die Donna in haar huidige werkkring opvalt, is de waardering die ze krijgt. Die ook wordt uitgesproken naar elkaar. Ze is ervan doordrongen dat dit in een klein bedrijf vaak makkelijke te realiseren is en hoopt ook dat dit met de groei van Kuipers & Claassen vastgehouden kan worden. Dit persoonlijke staat ook symbool voor de benadering van klanten. Met haar positieve houding wil ze binnen het team graag bijdragen aan de energieke werksfeer.

 

Quotes

Ik ben geen muurbloempje.

Ik ben een beetje maf.

Ik ben zorgzaam.

Ik ben een open boek.

Ik ben perfectionistisch.

Ik hou van eerlijkheid.

Ik zet graag anderen op één.

Ik zorg er voor dat mensen comfortabel kunnen werken.

Ik ben een duizendpoot.

Proberen en je zult het leren.