Hypotheekmogelijkheden en pensioen

Hypotheekmogelijkheden en pensioen

De leeftijd van 55 jaar nadert en het bereiken van de pensioendatum ligt nog ver voor je, althans zo lijkt het.

Geldverstrekkers kijken vanaf tien jaar (in sommige gevallen zelfs 10,5 jaar) voor jouw AOW gerechtigde leeftijd of de hypotheek die jij aan het aanvragen bent niet alleen betaalbaar is op jouw inkomen nu, maar ook straks als jij jouw pensioeninkomen ontvangt. Een hypotheek loopt in de regel dertig jaar en dit is dan ook een begrijpelijke beoordelingsmethode vanuit geldverstrekkers. Zij dragen samen de zorg voor het voorkomen van overkreditering.

Voor veel van ons geldt dat het pensioeninkomen lager ligt dan het inkomen wat gegenereerd wordt tijdens het werkende bestaan. De impact op de leencapaciteit kan dus erg groot zijn als er bij het bepalen van de maximale leencapaciteit rekening wordt gehouden met het pensioeninkomen. Daardoor kan een geplande verhuizing, een verbouwing of een verlenging van de hypotheek ineens buiten de mogelijkheden komen te liggen.

Wij vieren daarom graag met jou, jouw 55ste verjaardag! Wij denken dan graag met jou mee in jouw toekomstplannen. Zo hebben wij ruim de tijd om deze te verwezenlijken.

Ons hypotheekteam staat voor je klaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem contact op via de link.

Emma van Keulen – Hypotheek Adviseur