Een huis kopen als startend vrijgevestigd Medisch Specialist; hoe kijkt de bank naar jouw aanvraag?

Een huis kopen als startend vrijgevestigd Medisch Specialist; hoe kijkt de bank naar jouw aanvraag?

Als startend vrijgevestigd Medische Specialist komen er genoeg zaken op je af. Na het afronden van de opleiding en veelal na een periode van werken in het ziekenhuis (in loondienst) kom je nu in een nieuwe fase.

Je gaat toetreden en wenst eveneens een woning aan te kopen, maar kan dat wel als ‘startend ondernemer’? Hoe kijkt de bank naar jouw aanvraag?

Als vrijgevestigd medische specialist ben jij ondernemer, werkzaam vanuit een Eenmanszaak of vanuit een BV. Veelal treed je in de voetsporen van een voorganger (lees: vervanging) of wordt er een plek voor jou gecreëerd in een vakgroep (lees: uitbreiding). Ondanks dat jij nog niet de kans hebt gehad om drie jaar te werken, is er wel een beschikbare historie voor deze jaren binnen deze vakgroep.

In de voorbereiding op de aankoop van een woning nemen wij jou mee in jouw financiële toekomst. Zo bekijken wij de cijfers van de afgelopen drie jaar (van de functie die je overneemt) en maken wij een analyse van jouw te verwachten toekomstige inkomen en geldstromen.

Dit inkomen gebruiken wij bij het berekenen van de maximale hypotheekmogelijkheden. Samen met jou bepalen we of het ook financieel wenselijk is om daadwerkelijk gebruik te maken van deze maximale hypotheekmogelijkheden. Met dit inzicht op zak kan je aan de slag en op zoek gaan naar jouw droomwoning.

Na aankoop van de woning begeleiden wij de hypotheekaanvraag bij de bank. Samen met de medewerker van de bank nemen wij jouw zorgvuldig aanvraag door en zorgen voor een duidelijk verhaal, een correcte en concurrerende offerte en afwikkeling bij de notaris.

Wij begeleiden je graag in de bijbehorende financiële stappen. Ben jij benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn, neem dan contact op met één van onze adviseurs.