Pensioen

Pensioen is een ruim begrip. Het gaat om uw financiële positie later: inkomen, uitgaven en vermogen.

Een comfortabel pensioen zit hem in de voorbereiding. Goede financiële inzichten zijn hierbij onontbeerlijk.

PENSIOEN

In tegenstelling tot een pensioenvoorziening waarbij pensioen wordt opgebouwd via de werkgever, heeft u als ondernemer zelf de keuze om wel of geen fiscale voorziening te treffen. We noemen dit lijfrente.

Dit betekent dat u bedragen reserveert (Eenmanszaak), of afstort in een lijfrenteregeling of -verzekering. Deze bedragen zijn nu fiscaal aftrekbaar en komen later als belastbaar inkomen naar u terug.

Verschillende zaken spelen een rol; het gaat immers om de inzet van geld. Kijkend naar de financiële positie of wensen, adviseren wij u of het logisch is om een lijfrente storting te doen, of dat het misschien efficiënter is uw hypotheek (deels) af te lossen, vrij beschikbaar vermogen te creëren of een (2e) woning aan te kopen.

Wanneer het openen van een lijfrentevoorziening voor u de meest aantrekkelijke optie is berekenen wij uw fiscale ruimte en vergelijken de verschillende aanbieders met elkaar. Wij zijn daarin onafhankelijk en adviseren welke aanbieder het beste bij u past. Uiteraard zorgen we daarna ook voor de totstandkoming van de lijfrenteregeling of -verzekering.

Synergie

Wij stemmen uw financiële en fiscale zaken optimaal op elkaar af.

Duurzaamheid

Wij streven naar een duurzame relatie. Daarbij vormen uw belangen onze drijfveer.

Maatwerk

Wij gaan verder waar anderen stoppen, zijn flexibel én denken met u mee.

Heeft u vragen met betrekking tot onze diensten? Neem dan contact met ons op.

CONTACT